Bloc de treball de l'assignatura de Valencià de 2n de BAT



divendres, 7 de gener del 2011

Any nou, tema nou

 Després de les vacances, comencen l'any amb ganes -no?- i amb tema nou, el de coherència. Per tal de practicar alguns dels conceptes de la unitat, feu les activitats 1, 2 i 3 de la pàgina 46 al voltant d'aquest text de Joan Fuster

  Bellesa
No crec que tingués raó aquell respectable doctrinari antic,  quan deia que no hi havia res tan agradable com contemplar la bellesa sense concupiscència. Això és una idea de vell o d’impotent: de vell o d’impotent que es resigna a ser-ho. Perquè, si en contemplar un cos adorable no sentim la “concupiscència” que ens fa desitjar-lo, no sentirem més aviat la ira de no sentir-la, o l’enveja dels qui la senten? 
Encara no he arribat a l’edat en què pugui veure’m condemnat per la naturalesa a una inapetència tan paorosa. Però, si un dia hi arribo, em consideraré ben infeliç. La concupiscència - diguin els moralistes el que vulguin- és la vida.
Joan Fuster, Diccionari per a ociosos (1964)

  
Tot i que ja iniciarem  el treball del resum, farem una ràpida revisió amb aquesta  presentació dels companys de l'IES Joanot Martorell:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada