Bloc de treball de l'assignatura de Valencià de 2n de BAT



dijous, 10 de novembre del 2011

NO TINC IDEES, NOMÉS TINC PARAULES I SILENCIS

El llenguatge és un sistema d'etiquetes per als objectes materials i conceptes abstractes, i mitjançant això podem desenvolupar els nostres pensaments i idees. Estructurem relacions de conceptes amb oracions i això ens proporciona idees més clares i cultes, perque quantes més paraules conegues, més varietats o matissacions podràs fer a alló que dius, i a més serà una idea complexa. Per exemple, un xiquet descriurà la seua casa dient que és bonica, gran, amb un pati amb flors, i que la seua habitació és de colors. En canvi, una persona adulta farà una descripció ordenada, estructurada per graus d'importáncia. Un altre expemple és la coneguda història de "El xiquet salvatge", que mai ha conegut la vida en societat, les seues úniques necessitats són les bàsiques, i no respon a estimuls relacionats amb les relacions interpersonals. No coneix la parla, ni els noms del objectes, i menys encara les idees abstractes.


Tat això defén aquesta idea, que quan millor conegues una llengua, més idees pots tindre, principalmente relacionades amb els sentiments i conceptes abstractes.

2 comentaris:

  1. Tens raó en tot el que dius i està clar que un xiquet mai no s'expressarà com ho faria una persona adulta a no ser que siga superdotat. Sense paraules mai no podriem expressar el que pensem, i encara que pensarem, sense paraules tampoc podriem pensar perquè el que pensem ho pensem amb paraules, aleshores seria una cosa molt rara i ens sentiriem impotents de no pensar i poder expressar. De totes formes continue sense entendre molt bé la frase que tenies que comentar

    ResponElimina
  2. Estic d'acord en el que Raquel ha dit sobre aquesta frase i en el més tard Eva ha comentat.
    Mitjançant l'educació que obtenía al llarg de la nostra vida anem adquirint noves idees i noves formes de descriure o identificar conceptes.
    Sense paraules no tendríem manera de pensar i es per airó que tindre un bó vocabulario és tan important.
    Crec que aquest enunciat pot donar mol que parlar i que es poden sacar conclusions molt bones d'ell.

    ResponElimina